Öncelikle yine Istanbul Timezon'unu kullanmaya devam edeceğimiz aşikar yalnız GMT+2 yerine GMT+3 gibi manuel çözümler yerine en azından linux kullanıcıları için Istanbul'un direk GMT+3 olarak ayarlanması gibi kök çözümler var.

Not1: Sizlerin de yönettiği kendi makinalar varsa benim gibi geç kalmış olabilirsiniz diye bu yazıyı paylaşıyorum.

Not2: Bu arada GMT ya da UTC arasında bir fark olmadığını nedense eklemek istedim :)

Linux İşletim Sistemi tarafındaki timezone güncelleme adımları:

İlk olarak Redhat/Centos/Fedora gibi linux bazlı işletim sistemlerinde saat düzenlemesine uyum saglamak ve GMT+3 zaman dilimine geçiş için paket yönetici ile aşağıdaki kurulumların yapılması gerekmektedir.

sudo yum clean all
sudo yum -y install tzdata*2016g*
sudo zdump -c 2016,2017 -v "Europe/Istanbul"
sudo date

Debian, Ubuntu ve benzeri bir Debian Linux dağıtımı kullanıyorsanız;

sudo apt-get update
sudo apt-get install tzdata tzdata-java
sudo zdump -c 2016,2017 -v "Europe/Istanbul"
sudo date

Zaten bu değişiklikleri yaptıktan sonra +3 ibaresini görmeye başlıyorsunuz.

root@harmankaya:/# sudo zdump -c 2016,2017 -v "Europe/Istanbul"
sudo: unable to resolve host Otodyo
Europe/Istanbul  -9223372036854775808 = NULL
Europe/Istanbul  -9223372036854689408 = NULL
Europe/Istanbul  Sun Mar 27 00:59:59 2016 UT = Sun Mar 27 02:59:59 2016 EET isdst=0 gmtoff=7200
Europe/Istanbul  Sun Mar 27 01:00:00 2016 UT = Sun Mar 27 04:00:00 2016 EEST isdst=1 gmtoff=10800
Europe/Istanbul  Tue Sep  6 20:59:59 2016 UT = Tue Sep  6 23:59:59 2016 EEST isdst=1 gmtoff=10800
Europe/Istanbul  Tue Sep  6 21:00:00 2016 UT = Wed Sep  7 00:00:00 2016 +03 isdst=0 gmtoff=10800
zdump: warning: zone "Europe/Istanbul" abbreviation "+03" lacks alphabetic at start
Europe/Istanbul  9223372036854689407 = NULL
Europe/Istanbul  9223372036854775807 = NULL

Sonrasında PHP MySQL vb kullanıyorsanız kullandığınız bütün servisleri baştan başlatmanız gerekmektedir.

Benim için kesinti önemli olmadığı için makinayı baştan başlattım :)

Son Olarak

Google beni hayrete düşürdü :)